Следвайте ни

Перфектният обяд: Ризото с гъби по италиански, което се топи в устата

viber icon

Едва ли има човек, който не си пада по италианската кухня, но дори да се намери такъв, това ще се промени, след като пробва тази уникална рецепта за ризото, което се топи в устата.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ориз – 300 г арборио или друг подходящ за ризото
масло – бучка
зехтин – 1 с.л.
гъби – 500 г
лук – 1 глава или пресен зелен лук
бяло вино – 1 ч.ч.
гъбен бульон – 800 мл
масло – по 1 ч.л. на порция
пармезан – 80 г
черен пипер – прясно смлян
сол


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се наситнява и се запържва в широк тиган с дебело дъно с една супена лъжица зехтин и една бучка масло (колкото кибритена кутийка).

Почистените и нарязани гъби се добавят в тигана и се задушават за няколко минути.

Добавя се оризът и се разбърква периодично, докато стане прозрачен.

Добавя се чашата бяло вино и след като се изпари, котлонът леко се намалява и се добавя постепенно черпак по черпак от топлия гъбен бульон. Целта е бульонът постепенно да се поеме от ориза.

След около 20 минути, когато цялата течност на бульона е поета от ориза, тиганът се дърпа от котлона и се добавя настъргания пармезан, сол, прясно смлян черен пипер на вкус и щипка лют червен пипер.

При сервиране на всяка порция ризото се добавя чаена лъжичка масло и по желание допълнително пармезан.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?