4020

Перфектният обяд: Пилешко с гъби под шуба от кашкавал РЕЦЕПТА

Това ястие ще се превърне в любимо! Лесно и вкусно по азербайджанска рецепта

Необходими продукти:

250 г гъби
300 г пилешки гърди
4 картофа
1 глава кромид лук
1 с.л. брашно
250 мл прясно мляко
150 мл готварска сметана
100 г кашкавал, настърган
Сол и черен пипер на вкус
Олио

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.
Сложете картофите в тенджера със студена вода и я сложете на силен огън. Когато водата кипне, оставете картофите да се сварят за 5-6 мин.
Нарежете пилешките гърди на малки парченца, а гъбите на едри кубчета.
Загрейте един тиган с малко олио и изпържете месото до зачервяване и го извадете.
В същата мазнина запържете лука за 2 мин. и прибавете гъбите.
Изсипете брашното и бъркайте за около минута. Излейте сметаната и сложете пиешкото. Овкусете със сол и черен пипер. Прехвърлете всичко в йенска или чугунена тенджера и налейте прясното мляко. Настържете картофите на едро ренде и поръсете ястието с тях, както и с настъргания кашкавал. Печете за 30-40 мин.


 

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?