4232

Перфектни! Най-пухкавите мекици за закуска РЕЦЕПТА

Неустоим вкус и аромат

Цялото семейство ще бъде повече от доволно.

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

кисело мляко - 1 кофичка от 400 г на стайна температура
яйца - 2 бр.
хлебна сода - 1/2 ч.л.
бакпулвер - 10 г
сол - 1 ч.л.
зехтин - 4 с.л. или олио
около - 700 г брашно
олио - 500 мл за пържене

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В киселото мляко разтваряме хл. сода, докато се активира, добавяме солта, яйцата, мазнината и последно брашното с бакпулвера.

Замесва се меко тесто, намазва се с мазнина и се оставя за 30 минути.

В купичка се сипва олио, ръцете се намазняват и се правят топчета (15 бр.), от които се оформят кръгли мекички.

Пържат се мекици с бакпулвер в дълбок съд с доста мазнина, пише gotvach.bg.

 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?