Перфектната ВЕЧЕРЯ: Уникални пържени кюфтета в тесто

Всички обичат традиционни кюфтенца, но след като пробвате тези, ще ги наредите на първо място в листата си с любими ястия.

Необходими продукти:

- 700 грама кайма (смес) 

- 1 морков 

- 1 картоф 

- 1 глава лук 

- 3 скилидки чесън 

- 3 яйца 

- копър 30 гр 

- сметана 2 с.л. 

- мляко 50 мл 

- пшенично брашно 5 супени лъжици 

- сол на вкус 

- черен пипер (смлян) на вкус 

- слънчогледово олио 20 мл 

  

Начин на приготвяне

1. Обелете зеленчуците. Настържете морковите на ситно ренде, изсипете ги в купа с каймата. Настържете картофите на едро ренде. Изцедете и също изпратете в каймата. 

2. Разбийте яйцето в купата със съставките. Поръсете ситно нарязаните на кубчета лук и накълцания чесън с кайма и зеленчуци. Изпратете нарязани зеленчуци там. 

3. Подправете със сол и черен пипер на вкус, разбъркайте. Оформете малки кюфтета от тази маса. В отделна купа използвайте вилица, за да комбинирате 2 яйца с мляко и заквасена сметана. 

4. Към тази смес добавете брашно. Разбъркайте отново. Оваляйте котлетите в дебело тесто. Пържете от двете страни в горещо олио и на умерен огън. 

5. Когато стане златисто- кафяво, прехвърлете кюфтета в съд за печене. Изсипете 4-5 с.л. във формата вода. Покрийте кюфтета с фолио и гответе във фурна, загрята до 180 ° за 20-25 минути. 

6. Сервирайте веднага готовите кюфтета в тесто с гранитура по избор, пише actualno.com. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?