1939

Перфектна закуска: Пърленки на тиган РЕЦЕПТА

Едно нестандартно и много вкусно предложение за закуска.

 

Необходими продукти:
За тестото:

200 мл прясно мляко
6 г прясна мая
1 равна с. л. захар
350 г брашно
2 с. л. сметана за готвене, каймак
2 с. л. олио
1 равна к. л. сол


За намазване:

60 г масло
скилидки чесън или на прах на вкус
2-3 с. л. олио
хималайска или морска сол на вкус

Начин на приготвяне:

В леко затопленото прясно мляко добавете маята, захарта и 2-3 с. л. от брашното. Забъркайте кашичка и я оставете да шупне.  
Останалото брашно сипете в купа, направете кладенче в средата, изсипете втасалата мая, сметаната, олиото и солта и замесете тесто.
Оставете го да втаса на топло, докато удвои обема си. Разделете го на 6 части и от тях разточете пърленките.
Не ги оставяйте да втасват повторно – веднага ги сложете да се пекат в загрят тиган с незалепващо покритие.
Разтопете маслото и го смесете се с нарязания на ситно чесън.
Намажете тигана с ароматното масло, сложете пърленката да се пече и я намажете от горната страна. След като се запече, обърнете я и запечете и от долната страна.

Съвети:

Тестото може да замесите и в хлебопекарната.
Пърленките се пекат бързо, за 2-3 минути от всяка страна.
Не избирайте максимална мощ на котлона, а по-добре пуснете на по-ниска степен и при нужда увеличете температурата на печене, пише receptite.rozali.com.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?