46
Следвайте ни

Печени дюли с канела и други уникални есенни РЕЦЕПТИ

viber icon

Дюлите са много полезни, а приготвени по някой от тези начини, са и страшно вкусни.

Печени дюли с канела

Необходими продукти:
дюли - 4 бр.
кафява захар - 150 г
ром - 1 капачка
вода - 1 к.ч.
канела - 1 к.л.
канела - 1 бр.
пръчицаанасон - 2 бр.
карамфил - 2 бр.
сладко вино - 1 к.ч

Начин на приготвяне:

Измийте дюлите и ги разрежете на две. Изчистете внимателно средата. Поставете ги в тавичка. Поръсете със захарта, канелата, анасона и карамфила. Налейте водата и полейте дюлите с рома. Загрейте фурната на 180 градуса и печете на долен реотан до готовност, като поливате от време на време със соса.

Малко преди да изключите, налейте виното при печените дюли. Извадете и сервирайте леко охладени или студени. Задължително полейте печените плодове със сос, който се е получил в тавичката.

Поширани дюли в червено вино с аромат на канела

Необходими продукти:
4 дюли
3 ч.ч. червено вино
канела
1 ч.ч. захар
1 лимон

Начин на приготвяне:

В тенджера се сипват червеното виното, захарта, лимоновият сок и канелата. Кипват се, след което котлонът се намалява и течността се разбърква. Дюлите се обелват, като дръжките им се запазват. Пускат се цели в кипящата течност за 15 минути, като периодично се обръщат. Изваждат се с решетъчна лъжица в подходящ съд.

Винената течност се връща на котлона и се вари около 20-30 минути, докато се сгъсти и стане наполовина. Преди сервиране пошираните дюли се претоплят във винения захарен сироп и се сервират. По желание може да украсите със заквасена сметана

Печени пилешки бутчета с дюли и карамел на фурна

Необходими продукти:

4 цели пилешки бутчета
2 дюли
4 скилидки чесън
1 ч.ч. пилешки бульон
1/2 ч.ч. бренди
50 г краве масло
50 мл олио
4 с.л. захар
1 ч.л. сух естрагон
1/2 ч.л. кориандър, черен
пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пилешките бутчета се запържва в загрята мазнина от олио и масло. Поръсват се със сол и
черен пипер. Прибавя се накълцаният чесън. Когато месото се запържи от другата страна, се налива брендито. Ястието се подправя с естрагон и кориандър. Налива се пилешкият бульон.

Дюлите се почистват и се нарязват на кубчета. Слагат се в ястието и се поръсват с половината захар. Съдът се похлупва и ястието се оставя да се задушава на слаб огън около 45 минути.
Останалата част от захарта се карамелизира в отделен съд. Ястието се сервира полято с карамеления сос

Коментари (1)

Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

24.10.2021 | 20:58

Ekstra pe4eni diyli 11g sfeet.,✌️⛑️⛑️⛪️️️️️️

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?