1553

Пълнени питки със сирене и яйца РЕЦЕПТА

Макар от деца да ни учат, че е грях да се изхвърля хляб, именно това е продуктът, който най-често застоява в кухненския шкаф. Защото го забравяме, защото вече не е мек, защото сме купили повече, отколкото е бил необходим… Винаги можем да си намерим оправдание.

Вместо да го изхвърляте, помислете как рационално да го използвате и да го превърнете в нещо ново и вкусно, пише Mate Kitchen. Не е нужно да е сложно. Даже напротив, рецептите с остатъци обикновено са простички, но пък наистина апетитни.

 

Необходими продукти:

3 питки

яйца - 6 бр.

сирене - 200 гр.

масло - 30 гр.

чубрица - 1 ч.л.

шарена сол - 1 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

Отрежете капачета на питките и издълбайте средата. Намажете вътрешността им с масло. В купа смесете яйцата, сиренето и чубрицата. Разбъркайте до хомогенна смес и напълнете с нея питките. Поръсете ги отгоре с шарена сол.

Постелете решетката на фурната с лист хартия за печене. Наредете питките заедно с отрязаните капачета и ги запечете в предварително загрята на 180 градуса за 15-20 минути или докато плънката се стегне и хванат златиста коричка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Тиган Звездев

Тиган Звездев

25.04.2024 | 14:44

Тъпанарският саит,вече няма теми за писане .Рафонирани по Мияри

Отговори
5 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?