Следвайте ни

Пълна лудост! Правят хляб от щурци

viber icon

В Норич започнаха да правят хляб от брашно от щурци, предава ТАСС, цитиран от новини.бг. Както съобщава британският вестник The Independent, за изготвянето на един хляб от този вид са необходими приблизително 336 насекоми.

Ограничената партида от този хляб получи названието Crunchy Cricket („Хрупкавият щурец“). За изготвянето на този хляб пекарите стриват сушени щурци, сместват ги с пшенично брашно и зърно, а след това го изпичат. „Нашият хляб се произвежда от брашно от шурци. Той е добър източник на протеини, а също така и прост начин да опитате храна, която е приготвена от насекоми“, каза сътрудник на пекарната Roberts Bakery Алисън Ордонез.

Диетологът Адел Уолстенхолм разказа за изданието, че използването на щурци в храна не може да се смята за сензация. „Ние просто се връщаме към своите корени. Предвид изменението на климата и промяната на отношението към месото като храна ние осъзнаваме необходимостта да търсим алтернативни източници на протеини. Ние също така не трябва да забравяме, че тези насекоми могат да бъдат важен източник на мазнини“, каза Уолстенхолм.

Използването на насекоми в храната или ентомофагия става все по-разпространено явление. По данни на Организация по прехрана и земеделие на ООН, през изминалата година около 2 млрд. души в света са практикували ентомофагия.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?