От тефтера на баба: Карамелени макарони на фурна
- 17.12.2020 | 05:00
- Marica.bg
- 9604 прегледа
- 0 коментара
Необходими продукти:
макарони – 400 г
яйца – 8 бр.
прясно мляко – 1.4 мл
захар – 2 ч.ч.
ванилия – 3 бр.
масло – 70 г
захар – 4 с.л. за поръсване
Начин на приготвяне:
Сварете макароните във вряла и леко подсолена вода за 8 минути, прецедете водата им, налейте друга студена и отново прецедете. Това се прави с цел да се прекрати процесът на варене и макароните да се отделят един от друг.
Намажете тавата с част от мекото масло и разпределете прецедените макарони върху него.
Отделно разбийте яйцата със захарта и ванилиите, а после налейте студеното мляко в тях. Залейте макароните със сместа и разбъркайте.
Нарежете останалото масло върху сместа и поръсете равномерно с 4 с.л. захар.
Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете, докато отгоре се получи хрупкава карамелена коричка.
Сервирайте охладени!
Коментари (0)
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни