Следвайте ни

От тефтера на баба: Карамелени макарони на фурна

viber icon

Необходими продукти:
макарони – 400 г
яйца – 8 бр.
прясно мляко – 1.4 мл
захар – 2 ч.ч.
ванилия – 3 бр.
масло – 70 г
захар – 4 с.л. за поръсване

Начин на приготвяне:
Сварете макароните във вряла и леко подсолена вода за 8 минути, прецедете водата им, налейте друга студена и отново прецедете. Това се прави с цел да се прекрати процесът на варене и макароните да се отделят един от друг.

Намажете тавата с част от мекото масло и разпределете прецедените макарони върху него.

Отделно разбийте яйцата със захарта и ванилиите, а после налейте студеното мляко в тях. Залейте макароните със сместа и разбъркайте.

Нарежете останалото масло върху сместа и поръсете равномерно с 4 с.л. захар.

Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете, докато отгоре се получи хрупкава карамелена коричка.

Сервирайте охладени!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?