1939

Ориенталска закуска: Турски маслени сладки, които се топят в устата

Страхотна компания за сутрешното ви кафе са тези турски сладки, които са невероятно вкусни.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ЗА ТЕСТОТО
масло – 250 г или маргарин
пудра захар – 80 г
ванилова захар – 20 г
брашно – 450 г
олио – 2 с.л.

ЗА ОВАЛВАНЕ НА МАСЛЕНКИТЕ

пудра захар – според нуждите
ванилова захар – 10 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте с миксер маслото, пудрата захар и ваниловата захар.

Добавете олиото и разбъркайте всичко с миксер.

След това постепенно добавете брашно и замесете тесто.

Разстелете тестото върху набрашнена повърхност и го разделете на 6 части, оформяйки топчици. Развийте всяка топчица с ръце в по-тесен и по-дълъг фитил, пише struma.bg. Нарежете всеки фитил с желаната дължина. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Печете в добре загрята фурна на 130°C за 20 минути, като внимавате да не загорят, за да запазите бледия цвят.

За овалването на маслените сладки:

Изсипете пудрата захар в купа, добавете ваниловата захар, разбъркайте и оваляйте горещите домашни сладки в тях.

Сервирайте масленките и им се насладете.

Съвет: Приготвените по този начин турски сладки могат да се съхраняват до две седмици.

Ако искате да стоят по-дълго и по-вкусни, сложете ги в метален или пластмасов съд.

Първо, поставете пергаментната хартия, подредете масленките, след това ги покрийте отново с пергаментова хартия и ги подредете последователно. Затворете добре с капак.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?