4232

Обяд за 20 минути: Най-вкусната и ароматна крем супа РЕЦЕПТА

Ароматна, вкусна, изключително лесна за приготвяне

Тази грахова крем супа е идеална за топъл обяд или лека вечеря, пише rozali.com. Вижте как да я приготвите в тенджера под налягане:

Брой порции: 4-6


Необходими продукти:

500 г. замразен грах
1 морков
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 малък картоф
25 г. масло
по 1 ч.л. сол и чубрица
черен пипер на вкус
5-6 с.л. зехтин или олио
 

Начин на приготвяне:

В тенджера под налягане сложете избраната от вас мазнина и в нея запържете нарязаня на ситно лук.
Сложете морковите, а след това и чесъна. Прибавете граха, картофа и подправките.
Залейте с около 2 литра вода и сложете капака на тенджерата под налягате. След като започне да "съска", гответе 25 минути. Получената супа може да пасирате с пасатор или блендер кана.

Препоръчително е след това да минете през сито, за да има още по-гладка консистенция.
Докато е гореща, сложете маслото. Ако искате да я разредите, може да използвате гореща вода или топло прясно мляко, споделя rozali.com.

Поднесете с филийки печен хляб или крутони.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?