1939

Няма такава закуска: Баница на тиган, по турски с 4 съставки

Пробвайте нещо ново в съботната сутрин, а ние обещаваме, че ще ви стане любимо.

Необходими продукти: 
 
турски кори за баница - 2 бр. (юфка)

масло - 100 г

кренвирши - 3 бр. или друг колбас

кашкавал - 200 г

Начин на приготвяне:

Тази бърза баница се приготвя с пресни кори, наричани юфка.

За да я приготвим, навиваме първата кора на руло, което нарязваме на шайби. След това намазваме тигана добре с масло и разпеделяме парчетата от кората отгоре, пише actualno.com. Останалото маслото нарязваме на малки бучки, като половината от тях разпределяме върху корите.

След това слагаме половината от кашкавала, който предварително сме нарязали на филии или сме настъргали. Отгоре слагаме колбаса, останалите кашкавал и масло. Втората кора също навиваме на руло, режем на шайби и разпределяме отгоре. Притискаме баницата на тиган добре.

Слагаме капак върху тигана, включваме котлона и печем около 5-7 минути. След това обръщаме внимателно и печем още толкова бързата турска баница на тиган.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?