1553
Следвайте ни

Няма такава вкусотия: Пилешко на тиган с ароматни подправки и сос

viber icon

Пилешко филе с ароматни подправки и сос е идеалната рецепта за петъчната вечер, а ние обещаваме, че ще си оближете пръстите.

Необходими продукти:

700 г пилешки гърди без кожа

Сол

Черен пипер

2 с.л. зехтин

Една малка глава шалот, нарязана на кубчета

250 г гъби

2 скилидки чесън

Прясна мащерка

Сушен риган

Домашен пилешки бульон

Люспи червен пипер

Пакет ньоки

Настъргана моцарела

Пармезан

250 г бейби спанак

Начин на приготвяне:

Подправете пилето от двете страни със сол и черен пипер. В голям тиган на средна степен загрейте една супена лъжица олио. Добавете пилешкото месо и гответе до златисто, по 4 минути на всяка страна. Извадете от тигана.

Намалете котлона и добавете още една супена лъжица олио. Сложете шалота и гъбите и гответе до златисто в продължение на около 5 минути. Добавете чесън, мащерка и риган и гответе още една минута. Добавете бульон и разбъркайте, пише jenite.bg. Оставете да къкри и подправете със сол, черен пипер и щипка люспи червен пипер. Сложете ньоките и върнете пилето в тигана. Оставете да къкри, докато пилето се свари и вътрешната температура достигне 165 °, 8 до 10 минути, като се разбърква от време на време. Извадете пилето от тигана.

Добавете сирената и разбъркайте, докато се разтопи, след това сложете спанака и разбъркайте, докато омекне. Нарежете пилешкото филе и върнете в тигана. Подправете с още сол и черен пипер на вкус.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?