49
Следвайте ни

Няма по-вкусни свински ребра: РЕЦЕПТА с мед и чесън

viber icon

Ребрата винаги са добра идея, когато искаме да хапнем нещо вкусно, а тази рецепта е толкова ароматна, че ще си оближете пръстите!

Необходими продукти

6 с.л. течен мед

3 пълни с.л. сос от стриди

1/4 ч.л. едър лют червен пипер

4 звездички анасон

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. едро счукани зърна черен пипер

4 скилидки чесън

1.5 кг свински ребра

Начин на приготвяне:

1. За маринатата сипете мед в дълбока тава. Добавете соса от стриди, едрия червен пипер, звездичките анасон, солта и едро счуканите зърна черен пипер. Разбъркайте добре.

2. Оваляйте свинските ребра едно по едно в маринатата много добре и ги оставете в тавичката. Поставете обелените скилидки чесън между ребрата. Покрийте с хартия за печене и оставете минимум за 2 часа и максимум за 1 нощ, пише edna.bg.

3. Печете ребрата в предварително загрята фурна на 160 градуса 90 минути, като ги обръщате от време на време. След това усилете фурната на 200 градуса и печете още 15 минути, докато ребрата започнат да прегарят.

4. Сервирайте печените свински ребра, поляти със соса от печенето.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?