2374
Следвайте ни

Никулденска РЕЦЕПТА: Ароматна печена пъстърва със зеленчуци

viber icon

До Никулден остават само няколко дни. Ако все още не сте решили с какъв рибен деликатес да изненадат своите близки и приятели, ето ви представяме една рецепта на "Монитор". В нея се разкриват тайните при приготвянето на едни от най-вкусните риби.

Ето и рецептата за ароматна печена пъстърва, която може да гарнирате с печени аспержи и моркови, свежа или картофена салата. 

Необходими продукти:

пъстърва - 2 бр. изчистени
сокът на 1 лимон
риган - 1 с.л. сух
черен пипер
магданоз - 1/2 връзка нарязан
олио
сол
аспержи (по желание)
морков (по желание)
Начин на приготвяне:

Предварително почистените риби се поставят в подходящ съд, посоляват се и се поливат с лимонов сок. Съдът се покрива, а пъстървите се оставят в маринатата поне 1 нощ. Рибите се подреждат в предварително намазнена тава, като предварително са овкусяват с риган и черен пипер. Покриват се с алуминиево фолио и се пекат около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Открийте ги и запечете за още 5 минути на горен реотан или на грил.

Вкусно да е!

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?