Следвайте ни

Неземна вкусотия: Кюфтенца с червени боровинки РЕЦЕПТА

viber icon

Продукти:

свинско - 700 гр.
лук - 2 бр.
яйце - 1 бг.
мляко - 100 мл.
копър - 1 връзка
сол - 2 с.л.
хляб - 2 филии
галета - 100 гр.
сол и пипер на вкус
За соса:
Червена боровинка - 200 гр.
лимон - 1 бт.
захар - 4 с.л.

Приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на ситно. Измийте копъра, подсушете го и също го нарежете.

След това накиснете хляб в млякото, но махнете коричките му. След като го изцедите, го смесете с яйцето и лука. Разбъркайте и добавете към тях каймата, солта, червения пипер и разбъркайте всичко добре. 

С мокри ръце оформете малки кюфтенца с големина 2-3 см. Всяко от тях оваляйте в галета.

Покрийте тавата с хартия за печене, отгоре сложете алуминиево фолио, намажете го с масло и поставете кюфтетата върху него. 

Загрейте фурната на 200 градуса и печете кюфтенцата за 20-30 минути.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?