Следвайте ни

Невероятно е за какво помага пакетче използван чай

viber icon

1. Премахва лошите миризми в хладилника Използваните торбички с чай са чудесни за премахване на лошата миризма. Можете да държите няколко в хладилника, като редовно ги заменяте със свежи след всяко изпиване на поредната чаша чай.

2. Почиства дървените повърхности Повторно свареният чай може да се използва за почистване и полиране на мебели и подови повърхности. Той премахва старата мръсотия, придава на повърхността блясък и дори заглажда драскотините.

3. Отстранява мазнини от съдовете Всички знаем, че мръсна чиния не се мие със студена вода, освен ако няма специален разтворител на мазнини. Накиснете съдовете с използвани чаени торбички. Танините, съдържащи се в чая, ще разтворят мазнините. И тогава можете лесно да измиете съдовете, дори със студена вода.

4. Почиства замърсени стъклени повърхности За да почистите огледала, прозорци и други повърхности, просто залейте старите торбички чай с вряла вода и напръскайте с получения чаен разтвор върху замърсените повърхности. Това ще ви отърве дори от пръстови отпечатъци.

5. Гони вредители у дома Мишки, паяци и други насекоми не обичат миризмата на чай. Поставете използваните торбички чай в мястото на тяхното обитаване и вредителите ще напуснат дома ви. Actualno.com

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?