1939

Невероятно вкусен обяд: Тако спагети за ценители

Тако спагетите са много вкусни и едно от най-хубавите неща на тази рецепта е, че ястието се приготвя в един съд, което ще ви спести време на мивката.

Говеждото месо отделя достатъчно мазнина, за да сготвите лука и чесъна, но не твърде много, за да се наложи да отцеждате мазнината. Можете да използвате също пилешко или пуешко месо, но те са малко по-сухи. 

Сварете спагетите в същия съд. Въпреки че не е обичайно да варите пастата в соса, можете да го направите в тази рецепта. Счупете спагетите наполовина, за да ги разбъркате по-лесно. 

Отгоре добавете малко заквасена сметана, за да стане по-свежо. 

Ето как да приготвите вкусни тако спагети: 

Необходими продукти:

500 грама говежда кайма

1 глава лук

4 скилидки чесън

4 ч. вода

1 консерва домати на кубчета

250 грама спагети

2 с.л. подправка за тако

200 грама сирене по избор (пармезан, кашкавал)

1 ч. настърган чедър

пресен магданоз и заквасена сметана, за сервиране

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера запържете каймата, лука и чесъна, като разбърквате от време на време, докато каймата покафенее, 5-6 минути. Добавете водата, доматите и подправката за тако, след това покрийте и оставете да заври.

Счупете спагетите на две по дължина и добавете към соса, пише Jenite.bg. Намалете топлината, покрийте и оставете да къкри, докато пастата омекне, 12 до 14 минути.

Свалете от котлона, добавете сиренето и чедъра. 

Накрая поръсете с магданоз, добавете малко сметана и сервирайте.

Добър апетит!

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?