2374
Следвайте ни

Неустоимо вкусно: Ризото с гъби, което се приготвя за минути

viber icon

Ризотото се приготвя изключително лесно, но има тънкости, с които да добиете този уникален вкус. Пробвайте тази рецепта и ще останете очаровани.

Продукти:
2 супени лъжици олио
1 глава лук, нарязан
150 г гъби, нарязани
150 г ориз басмати
240 мг зеленчуков бульон
250 г пушена скумрия, нарязана на парчета
Сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. В него запържете лука и гъбите, докато омекнат или 5 минути. Добавете ориза. Разбъркайте, пише az-jenata.bg.

Гответе 2 минути. Започнете да наливате разтворения бульон чаша по чаша, като след всяка чаша изчаквате оризът да поеме течността. Чак тогава наливате следващата чаша и така, докато бульонът свърши.

Накрая добавете и пушената скумрия. Разбърквайте за около 2-3 минути, докато вкусовете се смесят. Добавете солта и пипера. Разбъркайте финално и сервирайте.

Коментари (1)

Живко

Живко

26.11.2021 | 13:39

С басмати няма да направите ризото. Ще направите лепкава каша.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?