4020

Неустоимата вечна класика: Чушки бюрек за ценители

Те са толкова вкусни, толкова сочни, и се приготвят бързо и лесно. Непременно опитайте тази рецепта!

Необходими продукти:

7-8 средно големи чушки
100 г сирене
3 яйца
Брашно
200 мл олио
200 г цедено или обикновено кисело мляко
1 сл.л майонеза
1 с.л. оцет
Чубрица
Риган
Сол и черен пипер на вкус
Препечени филийки хляб

Начин на приготвяне:

Печените чушки от буркан, които могат да бъдат и просто предварително изпечени, но задължително червени, се почистват от люспите, семките и дръжките.
В купа се прави плънката от едно яйце, 100 г сирене, чубрица и риган на вкус.
С нея се напълват чушките и се оставят настрана.В подходящ съд се разбива 2 яйца, добавя се черен пипер. В чиния се изсипва брашно.
Загрява се дълбок тиган около 200 мл олио.
Чушките се овалват в брашното и се изтупват. После се потапят от всички страни в яйцето и се изпържват в мазнината.
Прави се сос от 200 г цедено или обикновено кисело мляко, 1 с.л. майонеза и се овкусява с малко сол и черен пипер на вкус. Добавя се и 1 с.л. ябълков или винен оцет, както и наситнен копър. Всичко се разбърква и се слага в хладилника за 20-30 мин.
Чушките бюрек се сервират на порции, сипва се от млечния сос, а отстрани се нареждат препечени филийки хляб.

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?