4232

Неустоимата пърленка на баба за обяд РЕЦЕПТА

Необходими Продукти:

брашно - 500 г
сол - 1 с.л.
олио - 1 с.л.
оцет - 1 с.л.
мас - за намазване
вода - 200 мл топла
сирене - 200 г

 



Начин на приготвяне:

Пресейте брашното със солта. Добавете олиото, оцета и водата, затоплена до 35-36 градуса и замесете средно меко тесто.

Оставете тестото да се почине около 30 минути, след което го разделете на топки и разточете на тънки кори с кръгла форма.

Намазваме всяка кора с мас, поръсваме с малко натрошено сирене и сгъваме на две. Леко притискаме краищата и изпичаме на сач от д

Анкета

Как оценявате представянето на България на Олимпиадата в Париж?