Неустоима закуска! Кашкавалки с чедър и царевица

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • чедър - 150 г
  • прясно мляко - 250 г
  • лимонов сок - 10 мл прясно изцеден
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
    сол - 1 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • царевица - 140 г от консерва, отцедена
  • шунка - 100 г
 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Сиренето чедър се настъргва или смиламе. Смилате и добре отцедените царевични зрънца, като целта не е да стават на каша, а на малки парченца. Шунката също се нарязва на дребно.

2. Прясното мляко се разбърква със лимоновия сок и се оставя да се пресече.

3. Брашното се пресява в купа и се смесва с бакпулвера и солта. Към него се добавя студеното масло на парченца и се втрива с пръсти. пише gotvach.bg. Малко по малко се налива пресеченото мляко и се забърква тесто.

4. Към тестото се добавят царевицата, чедърът и шунката и хубаво се омесва или бърка с миксер с подходящи приставки, защото е меко и по-лепкаво. Бъркането не трябва да е продължително, за да не се деактивира набухвателя.

5. В тава, застлана с хартия за печене, се слагат по пълна лъжица от сместа и се заглаждат в кръгла форма на малки питки. За да не лепне тестото по лъжицата, е добре тя да се навлажнява леко.

Оставя се на разстояние между кашкавалките и се използват две тави, тъй като в една няма да се поберат.

6. Изпичат се кашкавалки с чедър и царевица за 15-20 минути в загрята на 190 градуса фурна и се поднасят топли.

Добър апетит!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?