Следвайте ни

Неустоима закуска: Какаов сладкиш с праскови

viber icon

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
брашно – 1 ч.ч.
захар – 1 ч.ч.
кисело мляко – 1 ч.ч.
какао – 2 ч.л.
сода бикарбонат – 1 ч.л.
сметана – 2 ч.ч.
компот от праскови – 1 буркан
пудра захар – 3 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Киселото мляко се разбива със захарта и содата. Прибавят се какаото и брашното.

Тестото се изсипва в тавичка, намазана с масло. Пече се в предварително загрята умерена фурна. Докато е още горещ, сладкишът се залива с 5‐6 супени лъжици сок от компота.

След като поизстине, се намазва със сметаната, разбита с пудрата захар.

Отгоре се нареждат отцедените плодове от компота. Сладкишът се оставя за няколко часа в хладилника.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?