4020

Неустоима, лесна и здравословна: Печена тиква с карамелизирани орехи и мед РЕЦЕПТА

Есента ни приласкава с уют и топлина, а домът става още по-уютен, когато го "завладее" ароматът на печена тиква. Тази рецепта за печена тиква с карамелизирани орехи и мед ще ви плени. 

Необходими продукти:

- 1 средно голяма тиква
- 1/2 чаша орехи
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. канела
- 2 с.л. карамел
- сол на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Измийте и изчистете тиквата от семената и кората.
Нарежете тиквата на кубчета и ги поставете в голяма тава за печене.
В голяма тиган разтопете меда и добавете орехите. Задушете ги за няколко минути, докато орехите станат карамелизирани.
Поръсете тиквата с канела и сол и добавете карамелизираните орехи.
Печете в предварително загрята фурна за около 30-40 минути, докато тиквата стане мека и златиста.
Сервирайте печената тиква с карамелизирани орехи и мед топла и насладете се на аромата и вкуса на есента.

Тази рецепта е идеална за поднасяне дори ако очаквате гости или за семейна вечеря в уютната обстановка на дома. Опитайте я и се насладете на вкусната комбинация от печена тиква, карамелизирани орехи и мед - идеална за есенните дни.

Да ви е сладко!

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?