4232

Неустоима баклава с хрупкави бисквитки за празниците РЕЦЕПТА

Как се приготвя баклавата по новата рецепта

 

Приготвяте ли коледна баклава? Сигурни сме, че този десерт присъства на почти всяка празнична трапеза у нас. Ако искате тази година да впечатлите всички с ароматна и още по-апетитна баклава, време е да експериментирате и да пробвате новата рецепта, която днес ще споделим с вас.

 

 

Продукти, които са ви нужни:

кори за баница - 400 г фини
масло - 200 г

За плънката:

бисквити - 1 пакет 
царевично нишесте - 50 г
пудра захар - 40 г
белтъци - 2 бр.

За сиропа:

мед - 1 ч.ч.
захар - 3 ч.ч.
вода - 3 ч.ч.
лимонов сок - 1 с.л.
лимонова кора - кората на 1/2 лимон
канела - 1 бр. пръчка

 

 

Начин на приготвяне:

Заемете се с натрошаването на бисквитите. Смесете ги с нишестето, белтъците и захарта. Започнете да разтривате сместа с длани, докато не започнат да се образуват гранули.

Тази смес се прехвърля в тава и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за приблизително 10 минути.

Следващата стъпка е разделянето на корите на 3 части. Взимате тава и започвате с реденето на корите. Дъното на тавата намажете с масло или олио. Подреждате първата част от корите, всяка от тях намазвате с разтопено масло. Поръсвате с половината плънка и редите втората част от корите. Поръсвате с другата половина от плънката и покривате баклавата с третата част от корите.

Баклавата се реже на парчета и след това се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за близо половин час.

През това време може да се заемете с направата на сиропа. Смесват се всички съставки и се вари за 2 минути.

 
Топлата баклава се залива с топъл сироп, не горещ. Оставяте за няколко минути и след това може да консумирате.

Да ви е сладко!

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?