1939

Неустоим обяд: Пилешко с песто и моцарела

Предлагаме ви една лека и изключително вкусна рецепта, която ще ви накара да си оближете пръстите!


Продукти:
4 бр. пилешки гърди, тънко нарязани
200 – 250 г настъргана моцарела
2 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици червен пипер, сладък или пушен
2 супени лъжици сушен риган
около ½ – 1 бурканче песто
1 домат или няколко чери домата
 
Приготвяне:
Комбинирайте подправките и овкусете месото с тях, което предварително леко сте начукали с чук за месо. Сложете го в подходяща тава за печене, най-добре е да бъде с незалепващо покритие. Намажете месото с песто, след това го поръсете със зехтин.

Сложете по 1-2 колелца домат и поръсете с настърганата моцарела, пише az-jenata.bg. Печете в предварително загрята фурна на 180-190 градуса за около 25 минути или до готовност на месото. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?