Следвайте ни

Неустоим ОБЯД: Печени бутчета с бира и чесън в гювеч

viber icon

Печените бутчета с бира и чесън са толкова вкусни, че ако ги опитате веднъж, ще станат постоянна част от менюто ви.

Необходими Продукти

пилешки бутчета - 6 бр.
бира - 1/2 кенче
краве масло - бучка
чесън - 1 глава
черен пипер
подправка за пиле
сол

Начин на приготвяне
Почистете бутчетата и ги подредете в глинен гювеч. Намажете ги хубаво с подправките от всички страни.

Обелете чесъна и накъсайте скилидките при месото, пише gotvach.bg. Нарежете маслото на парчета и ги сложете върху бутчетата.

Налейте бирата в гювеча и го затворете с капак. Сложете пилешките бутчета да се печат на около 250 °C за 15 минути, след това намалете градусите на около 160 °C ги оставете за около 3 часа още.

.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?