3906

Неустоим и пухкав! Сочен сладкиш с пресни кайсии РЕЦЕПТА

Точно сега е моментът да опитайте тази лесна рецепта за пухкав сладкиш с пресни кайсии

Необходими продукти:


1 кг пресни кайсии, наполовина и отстранени костилките

1 супена лъжица лимонов сок

1/2 чаша масло, стайна температура

3/4 чаша захар

1 ч.л. екстракт от ванилия

4 големи яйца

2 чаши брашно

3 ч. л. бакпулвер

1/4 чаена лъжичка сол

1 ч. л. канела

2 супени лъжици пудра захар, за сервиране

 

Начин на приготвяне:


Загрейте фурната до 180°C. Намажете дъното и стените на 22-сантиметрова тавичка със спрей за печене или масло.

С помощта на кухненски робот или блендер пюрирайте половината кайсии с лимоновия сок и оставете настрана. Нарежете останалите кайсии на четвъртинки и ги оставете настрана.

Разбийте с миксер маслото и захарта заедно на средно висока скорост, докато станат леки и пухкави, около 4–5 минути. Добавете яйцата, едно по едно. След това прибавете ваниловия екстракт и разбийте, докато се комбинират, пише struma.bg.

В малка купа смесете брашното, бакпулвера, канелата и солта. Добавете към сместа и разбийте, докато се комбинират. Прибавете пасираните кайсии към тестото и разбийте, докато се смесят.

Прехвърлете тестото в подготвената тава с падащо дъно. Разпределете нарязаните на четвъртинки кайсии равномерно върху тестото и печете 55–60 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста само с няколко прикрепени трохи.

Оставете да изстине, след което поръсете с пудра захар.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?