1553

Неповторима закуска: Македонска баница РЕЦЕПТА

Днес ви споделяме една вкусна и лесна рецепта за неповторима македонска баница, каквато никога не сте опитвали.

 

Необходими продукти:

брашно – 450 гр.

яйца – 1 бр.

олио- 1.5 с. л.

краве масло – 200 гр.

вода – 250 мл.

оцет – 1 ч. л.

сол

За плънката:

краве сирене – 200 гр.

яйца - 3 бр.

 

Начин на приготвяне:

Избирате подходяща по размер купа и сипвате в нея олиото, оцета, водата, яйцето. Добавяте равномерно брашното. Омесвате средно по твърдост тесто. Разделяте го на 20 или 30 топчета с големината на такива за пинг-понг.

Разточвате топчетата на неголеми питки, намазвате ги с олио и ги подреждате на 2 купчинки една върху друга по 10 броя (въобще, на 2 еднакви купчинки, независимо какво количество общо са питките). От всяка купчинка питки разточвате по една кора за македонска баница.

Намазвате тепсия с олио и слагате в нея едната кора. Разбивате 3-те яйца за плънката, натрошавате сиренето и го смесвате с яйцата, пише actualno.com. Получената смес изсипвате върху кората, отгоре слагате втората кора. Разтопявате кравето масло и заливате с него горната кора.

Слагате тепсията във фурна, предварително загрята до 200 градуса. 15 минути след това намалявате градусите до 180 и печете, докато македонската баница придобие вкусен и привлекателен златист цвят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Керана

Керана

05.12.2023 | 04:52

И как така се правят две кори и помежду им плънка, пък на снимката има вита баница,

Отговори
4 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?