Следвайте ни

Неповторима закуска! Дърпани банички РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими продукти

  • вода - 450 мл
  • брашно - 750 г ( ако ви се стори лепкаво, добавете още малко)
  • сол - 1 к.л. с връх
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сирене
  • олио - 1 к.ч.
  • свинска мас - 1 к.ч.
Начин на приготвяне
 
Изсипете брашното върху кухненския плот и направете кладенче. Налейте вътре водата, солта, оцета и олиото. Замесете меко нелепящо тесто. Разделете го на 6 равни части. Оформете ги на топки.

Сложете в тавичка малко олио, оваляйте всяка топка и ги подредете една до друга.

Завийте с памучна кърпа и оставете за 30-40 минути да се отпуснат.

Вземете една топка и я раздърпайте възможно най-тънко до прозрачност.

Стопете свинската мас и я смесете с олиото. Поръсете с малко мазнина, сирене и затворете на квадрат, като при всяко затваряне поръсвате новите краища с мазнина.

Не трябва да има затворена част тесто за баница без мазнина.

Затворете отново и ще получите правоъгълник. Поръсете с мазнина и затворете краищата към средата.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, и отново полейте с мазнина.

Печете на 200°C до готовност, пише gotvach.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Живко

Живко

08.12.2020 | 17:51

Не изглежда много апетитна на снимката. Почти няма сирене и яйца, а и изглежда твърда и недопечена.

Отговори
0 0
Jon

Jon

08.12.2020 | 10:03

Samo prostotii pihete darpani kapani kvi li ne banitsata e edna ki tapotii samo pihete glypatsi

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?