Неповторима закуска! Дърпани банички РЕЦЕПТА
- 08.12.2020 | 05:00
- 08.12.2020 | 06:22
- Marica.bg
- 11 327 прегледа
- 2 коментара
Необходими продукти
- вода - 450 мл
- брашно - 750 г ( ако ви се стори лепкаво, добавете още малко)
- сол - 1 к.л. с връх
- оцет - 1 с.л.
- олио - 1 с.л.
- сирене
- олио - 1 к.ч.
- свинска мас - 1 к.ч.
Начин на приготвяне
Изсипете брашното върху кухненския плот и направете кладенче. Налейте вътре водата, солта, оцета и олиото. Замесете меко нелепящо тесто. Разделете го на 6 равни части. Оформете ги на топки.
Сложете в тавичка малко олио, оваляйте всяка топка и ги подредете една до друга.
Завийте с памучна кърпа и оставете за 30-40 минути да се отпуснат.
Вземете една топка и я раздърпайте възможно най-тънко до прозрачност.
Стопете свинската мас и я смесете с олиото. Поръсете с малко мазнина, сирене и затворете на квадрат, като при всяко затваряне поръсвате новите краища с мазнина.
Не трябва да има затворена част тесто за баница без мазнина.
Затворете отново и ще получите правоъгълник. Поръсете с мазнина и затворете краищата към средата.
Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, и отново полейте с мазнина.
Печете на 200°C до готовност, пише gotvach.bg.
Коментари (2)
Живко
08.12.2020 | 17:51Не изглежда много апетитна на снимката. Почти няма сирене и яйца, а и изглежда твърда и недопечена.
Jon
08.12.2020 | 10:03Samo prostotii pihete darpani kapani kvi li ne banitsata e edna ki tapotii samo pihete glypatsi
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни