Нежно и крехко: Най-сочното свинско с грах РЕЦЕПТА
- 18:15, 11.12.2024
- 18:27, 11.12.2024
- 4928
- 0
Как да приготвите най-вкусния грах със свинско месо - ето как го правят най-добрите
Свинско месо с грах е класическа комбинация, която се предпочита за приготвяне от много домакини. Няма нищо специфично при приготвянето и всеки би се справил успешно. Продължете да четете, за да разберете какви стъпки да следвате и какви продукти са ви необходими за тази рецепта.
Необходими продукти:
800 г грах
400 г свинско месо
2 моркова
150 мл. доматен сок
1 с.л. червен пипер
2 с.л. брашно
магданоз
сол
олио
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да почистите добре свинското месо и да го нарежете на хапки. Задушавате го в сгорещена мазнина в подходяща тенджера, като добавите малко вода. Трябва да придобие златиста коричка.
След това брашното се смесва с червеният пипер и се запържват в същата мазнина. Добавя се грахът, нарязаните моркови, сол на вкус и вода, колкото да стигне до граха, пише actualno.com. Доматеният сок се сипва при граха. Добавя се нарязаният на ситно пресен магданоз.
Ястието се разбърква добре и се прехвърля в тава. Поставя се в загрята на 180 градуса фурна, където се пече 35-40 минути, до готовност на месото.
Приятен апетит!