1553

Неделно изкушение: Тънки и вкусни палачинки РЕЦЕПТА

С тези тънкости за готвене на палачинки с кисело мляко, няма да пробвате друга рецепта
 
 
Необходими продукти:

кисело мляко - 400 г.

сода - 1/2 ч.л.

яйца - 2 броя

брашно - в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)

вода - за гъстота на боза

сол - 1/4 ч.л.

захар - 1/4 ч.л.

 
 

Начин на приготвяне:

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като объркате сместа.

Започнете да добавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества.

Ако желаете повечко палачинки, добавете повече брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по редичка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки.

Намазнете незалепващ тиган и пускайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. Изпечете така всички палачинки. Ако ви се късат, това означава, че трябва да добавите още малко брашно, пише actualno.com.

За мен това са най-сполучливите палачинки, които съм правила - дори след 2 дена остават меки и сочни, разбира се, ако ги покриете.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?