44

Неделно изкушение: Пухкав тутманик, който се прави бързо и лесно

Домашната храна е несравнима. С нея си подаряваме усещане за уют, семейно щастие и споделеност.

Модерните домакини не разполагат с много време, което да инвестират в готвене, но въпреки това уикендът позволява да спретнат някоя бърза закуска, с която да изненадат малки и големи.

Необходими продукти:

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио
  • сирене - 200 - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

Започнете с гасенето на содата в киселото мляко. След това се добавя сол и 1 с.л. олио. Сместа се разбърква добре и се добавя брашно, колкото поеме.

В отделен съд се разбиват сиренето и яйцата. Желателно е да ги разбъркате с вилица, след като ги прибавите в тестото, за да могат да се смесят с останалите продукти.

Пригответе си средно голяма тава, която предварително да намажете с масло и да поръсите с брашно. Изсипете сместа в нея, пише actualno.com.

Най-отгоре тутманикът се маже с жълтък и кисело мляко. Закуската се пече на 200 градуса, докато не се сдобие с кафява коричка.

Този тутманик е повече от апетитен. Задължително трябва да го пробвате. Можете да го поднесете с купичка кисело мляко, домашен айрян или друго, което на момента ви се похапва.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?