Неделно изкушение: Пухкав тутманик, който се прави бързо и лесно
- 09:15, 25.02.2024
- 11:01, 25.02.2024
- 2722
- 0
Модерните домакини не разполагат с много време, което да инвестират в готвене, но въпреки това уикендът позволява да спретнат някоя бърза закуска, с която да изненадат малки и големи.
Необходими продукти:
- кисело мляко - 1 кофичка
- сода - 1 ч.л.
- сол - 1 щипка
- олио
- сирене - 200 - 300 г
- яйца - 2 бр.
- брашно
- жълтъци - 1 бр.
- кисело мляко - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Започнете с гасенето на содата в киселото мляко. След това се добавя сол и 1 с.л. олио. Сместа се разбърква добре и се добавя брашно, колкото поеме.
В отделен съд се разбиват сиренето и яйцата. Желателно е да ги разбъркате с вилица, след като ги прибавите в тестото, за да могат да се смесят с останалите продукти.
Пригответе си средно голяма тава, която предварително да намажете с масло и да поръсите с брашно. Изсипете сместа в нея, пише actualno.com.
Най-отгоре тутманикът се маже с жълтък и кисело мляко. Закуската се пече на 200 градуса, докато не се сдобие с кафява коричка.
Този тутманик е повече от апетитен. Задължително трябва да го пробвате. Можете да го поднесете с купичка кисело мляко, домашен айрян или друго, което на момента ви се похапва.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни
Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.