2374

Неделна закуска: Най-добрите палачинки РЕЦЕПТА

Всеки обича палачинки за закуска. Ако знаете как сами да си ги приготвите, още по-добре. Така ще можете да зарадвате семейството си с аромат на току-що изпечени палачинки, гарнирани с любимите добавки.

Повечето домакини не се осмеляват сами да ги приготвят у дома, поради простата причина, че палачинките винаги се късат. Днес обаче ще ви споделим рецепта, благодарение на която това няма да се случи.

Важно е да спазвате точните пропорции и никога да не използвате мярката „на око“. Това е тайната за перфектните палачинки.

Ето ги и продуктите:

• прясно мляко - 250 мл;

• брашно - 130 г;

• пудра захар - 1 с.л.;

• яйца - 2 бр.;

• краве масло - 20 г;

• ванилия - 1 бр.;

• олио - 1 с.л.;

• сирене;

• конфитюр - от ягоди.

 

Начин на приготвяне:

Подгответе си голяма купа, в която да разбиете добре яйцата. Към тях прибавете прясното мляко, олиото, ванилията, пудрата захар, сол и разтопеното масло.

Отново разбийте и след това започнете да добавяте пресятото брашно. Добавяйте го постепенно и бъркайте енергично, така че да не се получат бучки. Може да си помогнете с миксер, за да имате гладка смес.

Пригответе си тиган с незалепващо покритие. Намажете го с малко олио и започнете да печете палачинките. Тази рецепта е страхотна, защото позволява лесното обръщане на палачинките, без да се късат.

Накрая може да гарнирате закуската с конфитюр или друга добавка по ваш избор, пише actualno.com.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?