2374

Неделна закуска: Канелени филийки с масло и захар РЕЦЕПТА

Неделна глезотия, която ще задоволи и най-гладните и претенциозни ваши близки.

Необходими продукти:

  • 4 филийки хляб
  • 5 супени лъжици обикновена или кафява захар
  • 3 ч. л. канела на прах
  • масло за намазване и за тигана

 

Начин на приготвяне:

В купичка комбинирайте захарта и канелата, разбъркайте добре съставките. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Разтопете малко количество масло. Намажете филийките от двете страни с масло. Поръсете ги от едната страна с канелената захар.

Сложете филийките в тигана, но обърнати със захарта към него. Докато се запържват поръсете отгоре със захар и канела. Така като завъртите филийките внимателно ще се запекат и от другата.

 
Може леко да ги притиснете, за да поемат от маслото, захарта и канелата, които са се разтопили. Когато станат златистокафяви (около 1-2 минути на страна) може да ги извадите от тигана и да сервирате. Тези филийки може да се хапват така или да ги сервирате със сладко, мед, дори сладолед, пише Az-jenata.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?