49

Неделна вкусотия за ОБЯД: Боб с наденица или суджук от тефтера на баба

Почивният ден е идеалното време да отделите повече време на приготвянето на вкусна храна, която ще ви върне в детските години и ще ви донесе уют и топлина в душата!

Необходими продукти:

250 г боб
2 суджука
150 г домати
2 сушени чушки
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
1 ч.л. джоджен
3 с.л. олио
черен пипер
сол


Начин на приготвяне:

Бобът се накисва от предишната вечер. Слага се да заври и водата му се сменя. Нарязаните лук и морков се запържват. Овкусяват се с червен пипер и се разбъркват добре.

Сместа се прибавя към сварения боб заедно със сол, сушените чушки, пасиране домати и останалите подправки.

Ястието се оставя да се вари до готовност на зеленчуците, пише struma.bg. Суджукът или наденицата се запичат във фурната, след което се нарязва на парчета и се слага при боба.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Криси

Криси

02.10.2022 | 17:36

Стига с тая баба,нека нещо и майките, бащите да направят.само това от баба,онова от баба,прекалявате

Отговори
0 0
Криси

Криси

02.10.2022 | 13:22

Ще опитам.Изглежда вкусно и апетитно.Още повече че наближава и сезона на варивата,в стил,, бабина манджичка,,

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?