Следвайте ни

Неделна вкусотия: Бабината рецепта за боб по манастирски

viber icon

Неделята е чудесно време да отделим повече внимание на приготвянето на вкусни ястия и да съберем семейството си около масата. С тази рецепта за боб по манастирски в дома ви ще замирише на уют и топлина като при баба.

Продукти: 

1 купичка зрял фасул - 200 г 

2 глави кромид лук 

1 морков 

1 суха чушка 

3-4 консервирани домати (или 2 пресни) 

2-3 стръка целина (или 1 с.л. сушена) 

10 стръкчета джоджен (или 2 ч.л. сушен) 

1 стрък девесил 

6-8 с.л. олио 

2 ч.л. сол 

вода 

Приготвяне: 

Фасулът се залива с 3 литра студена вода и се слага една добре измита небелена глава кромид лук. Вари се около 1 час на тих огън, докато омекне. Обелва се и нарязва втората глава лук на ситно и се слага в тенджерата при сварения фасул. Добавят се нарязан на дребно морков и сушената пиперка. Налива се олио и се слагат нарязани на дребно домати. Посолява се и се вари 30-40 минути под капак на тих огън. Накрая се изважда чушката и се реже на дребно. Връща се заедно с накълцани на дребно подправки и всичко се вари 5 минути.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?