1553
Следвайте ни

Неделна вечеря: Руло от патладжан РЕЦЕПТА

viber icon
Ако очаквате гости и желаете да предложите оригинална разядка, то ви предлагаме да ги почерпите с руло от патладжан и сирена. Със сигурност ще впечатли всички!

 

Необходими са ви:

2 патладжана

1/2 консерва домати, ситно нарязани (200 мл)

1 пакетче моцарела

150 г кашкавал

100 г пармезан

Пресен босилек

 
 
 

Приготвяне:

Нарежете патладжаните на дълго, посолете ги и оставете леко наклонени да се отцеди горчилката. Подсушете ги добре с кухненска кърпа.

Сложете кухненска хартия върху тавата и подретете ивиците патладжан, така че да се застъпват и да оформят един голям правоъгълник, което ще ви бъде основата за рулото. Важно е да няма пролуки, за да не изстича смес.

 

Нарежете моцарелата и кашкавала на кубчета. Разпределете ги равномерно от край до край върху основата ви от патладжани. Добавете по същия начин и доматите. Ако не желаете с консерва, може да използвате пресни домати. Подправете със сол и черен пипер. Накъсайте пресен босилек и поръсете отгоре.

Започнете внимателно да завивате вашия "лист" от патладжани, така че да се оформи едно дълго руло. Помогнете си с кухненската хартия, за да може да се завие плътно. Поръсете щедро с пармезана и запечете на 200 г за 20 минути, пише actualno.com. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?