Следвайте ни

Неделна глезотийка: Ягодов мус с копринен вкус

viber icon

Необходими продукти

ягоди – 40 г
желатин – 7 г на блистерчета
кондензирано мляко – 120 мл
маскарпоне – 100 г
сметана – 150 г
пудра захар – 2 с.л.

Начин на приготвяне

Приготвя се много лесно, а вкусът е изключително нежен и копринен.

Пасираме 400 г ягоди и ги минаваме през цедка, за да махнем семките и да остане фино пюре.

Накисваме 7 г желатин в студена вода на блистерчета – тоест 4 блистерчета. Като омекнат, ги слагаме в затопленото на котлона ягодово пюре (около 4 с.л.)

Прецеденото пюре връщаме в блендера и сипваме, разбивайки 120 мл кондензирано мляко и100 г маскарпоне.

Отделно разбиваме на хубав крем сметаната със 2 с.л пудра захар и със шпатула смесваме сметаната с ягодовия крем.

Сипваме муса в чашки и оставяме в хладилника.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?