Следвайте ни

Неделна глезотия! Индонезийски банички с бутер тесто РЕЦЕПТА

viber icon

Чудно предложение за неделна закуска. Ето как да приготвите вкусните банички.

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • бутер тесто - 1 пак.
  • кайма - 300 г
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • грах - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В тиган се задушават леко лукът с морковите на кубчета за 2-3 мин.

Прибавя се каймата и всичко се запържва 5 мин.

Прибавя се грахът, солта и пиперът и се сваля веднага от огъня.

Бутер тестото се нарязва на квадрати или кръгове по желание.

Във всеки се слага от плънката и се затваря, като краищата на бутер баничките се притискат.

Може да се оформят рулца, тригуни или полумесеца.

Пекат се индонезийски банички с бутер тесто на 180°C около 20 мин до златисто, пише gotvach.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Цветан

Цветан

04.04.2021 | 13:39

Пияници-депутати

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?