Следвайте ни

Неделен обяд: Солена торта от картофено пюре и кайма

viber icon

Краят на уикенда е чудесен момент да си приготвите някоя нова вкусотия и да прекарате малко време в кухнята без да бързате. А резултатът ще накара цялото ви семейство да се усмихва.

Необходими Съставки
картофи - 1.5кг
кайма - 500 г
лук - 3 глави
чесън - 3 скилидки
яйца - 1 бр.
кашкавал - 250 г
доматено пюре - 3 или 4 с.л.
масло - 100 г
прясно мляко - към 150/200 мл
сол
черен пипер
червен пипер
риган
магданоз
индийско орехче
самардала
риган

 
Начин на приготвяне
Правя картофено пюре с масло и мляко, сол, черен пипер и малко индийско орехче.

След като е намачкано и добре объркано, чуквам едно яйце и добре разбърквам, след това добавям кашкавал, настърган (200 г).

През това време запържвам 3 глави лук с 3 скилидки чесън и 500 г кайма.

Когато омекне лукът и е задушена каймата, слагам сол, червен пипер, черен пипер, микс зелени сухи подправки, щипка захар и добавям 3-4 с.л. доматено пюре и оставям да къкри известно време.

В намаслена форма за торта слагам ред пюре, каймата и пак пюре.

Правя декорацията на солената торта отгоре с помощта на вилица.

Запичам солената торта от картофено пюре и кайма до кафеникава коричка в предварително загрята фурна на 160°C, пише gotvach.bg.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?