Не сте яли такава вкусотия: Марновани пилешки бутчета
- 15:30, 20.10.2021
- 13 808
- 1
Задължително опитайте тази изключително ароматна рецепта за обяд или вечеря, за да нахраните сетивата си.
Продукти:
6 пилешки бутчета
За маринатата:
1 чаша мътеница
1 супена лъжица зехтин
5 стрити скилидки чесън
няколко стръка магданоз, наситнен
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Всички съставки за маринатата се комбинират и се разбъркват много добре. Бутчетата може да се мариноват в купа, друг подходящ дълбок съд или плик. Сложете ги в избраното от вас, залейте ги с марината, покрийте купата със свежо фолио и поставете в хладилник за поне 12 часа, а най-добре за 24 часа, пише az-jenata.bg. След това се изсипват в подходяща тава за печене заедно с маринатата. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути или до готовност. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни