4232

Не сте опитвали такива! Най-вкусните пълнени тиквички с кашкавал РЕЦЕПТА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

тиквички - 2 - 3 броя
ориз - 6 ч.л.
пресен чесън - 1 стрък
пресен лук - 1 стрък
чер пипер
червен пипер
магданоз
олио - 3 с.л
сол
кашкавал - 50 г

 



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Пълнени тиквички с поръска от кашкавал - любими даже на върлите почитатели на мръвката.

Разполовяваме измитите тиквички за ястието, издълбаваме ги и запазваме вътрешността, крехка и без твърди семки, посоляваме ги леко.

Нарязваме един стрък пресен чесън и малко лук, накълцваме вътрешността от тиквичките, слагаме по чаена лъжичка за всеки брой половинка от тиквичка ориз, добавих сол, черен пипер, магданоз, щипка червен пипер, олио и разбъркваме добре.

С тази плънка пълним тиквичките. Поставяме в тава и заливаме с вода и малко олио до средата на тавата. Покриваме с алуминиево фолио и печем на 200 градуса около 15 мин, след това още толкова на 180.

Но зависи от фурната. Махаме фолиото и запичаме още малко, като накрая поръсваме всяка тиквичка с настърган кашкавал, пише gotvach.bg.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?