49

Не сте опитвали такава вкусотия: Печени картофи с масло и чесън в микровълнова

Изключително лесна и много елементарна рецепта, която се приготвя за минути, но ще ви стане любима щом я приготвите веднъж.

Необходими продукти:

4 картофа
1 с.л. масло
сол
чесън на прах


Начин на приготвяне:

Картофите се измиват и се слагат в подходящ съд за микровълнова фурна. Намазват се с разтопено масло и се поръсват със сол и чесън на прах.

Съдът се слага в микровълнова фурна и се похлупва със специален похлупак за микровълнови фурни, пише struma.bg. Клапата на похлупака се затваря.

Картофите се пекат около 8-10 на 800 вата. След това картофите се проверяват дали са готови с остър нож, ако не са готови, се връщат във фурната на същите ватове за още 2-3 минути.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?