3906

Не изхвърляйте стария хляб! Използвайте го с яйца за невероятно вкусна РЕЦЕПТА

Лесно и бързо! Как да превърнете стар хляб и яйца в неустоимо ястие! Ако имате по-стар хляб (на 2-3 дена) и вече не е толкова мек, колкото го обичате, тази рецепта е идеална за вас.

 

Необходими продукти за запечените филии: 


хляб, нарязан на 2 см дебелина

10 големи яйца

1/2 чаша ситно нарязан пресен кориандър, плюс още за гарнитура

1/2 чаша ситно нарязан червен лук 

2 1/2 ч.ч. сол

3/4 ч.л. смляна куркума

1/2 ч.ч. смлян кориандър

1/2 ч.ч. прясно смлян черен пипер

1/4 ч.л. смлян кимион

1/4 ч.л. смлян джинджифил

1 средно голяма чушка чили, без семки и ситно нарязано (около 2 супени лъжици)

 

 

Начин на приготвяне:

Обилно намажете тава с растително масло. Подредете хляба в тавата, застъпвайки филии (трябва да пасват плътно в тавата).

Разбийте яйцата в голяма купа. Добавете нарязан пресен кориандър, лук, сол, куркума, сух кориандър, черен пипер, кимион, джинджифил и чили, докато се смесят добре, пише struma.bg. 

Изсипете яйчената смес върху филиите хляб, като леко натиснете, за да се потопят. Оставете да кисне, докато хлябът поеме по-голямата част от яйчената смес, поне 30 минути и до 24 часа. (Ако се накисва повече от 1 час, покрийте и сложете в хладилник; оставете да престои на стайна температура за 30 минути преди печене.)

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?