Следвайте ни

Най-вкусните свински ребърца на фурна

viber icon

Необходими продукти:

1 кг свински ребърца

0.5 л бира

доста соев сос
малко чили
червен пипер
чубрица
1 с.л. мед по желание

Начин на приготвяне:

Намажете дъното на тава с мъничко мазнина.

Нарежете ребърцата по дължина, а ако ви остане голямо парче месо без кост, нарежете го и него на късчета с подобна големина.

Вземете едно ребърце и го дръжте над тавата. Полейте го обилно със соев сос, сложете малко чили, поръсете с червен пипер и чубрица и втрийте подправките от всички страни на ребърцето. Поставете го в тавата. Недейте да слагате сол на ребърцата предварително, тъй като месото ще изсъхне и ще стане жилаво.

Повторете процедурата от с всички ребърца.

Изсипете внимателно бирата в тавата.

Може да разтворите 1 с.л. мед в мъничко гореща вода и да прибавите получената смес към ребрата.

Оставете ги да постоят така два часа.

Загрейте фурната на 200 С и покрийте тавата с алуминиево фолио. Когато температурата е постигната, поставете опакованата тава вътре и не я пипайте поне час.

Махнете фолиото и печете още поне 20 минути на 220 С.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?