Най-вкусните пилешки пържоли на тиган РЕЦЕПТА
- 12:10, 21.09.2024
- 14:45, 21.09.2024
- 6333
- 0
Ако все още се чудите с какво ястие да изненадате близките си хора за обяд. Днес ви издаваме тайната рецепта за вкусни пилешки пържоли.
Небходими продукти:
- 1 кг пилешко филе
- 1 лимон
- 3 с.л. соев сос
- 3 с.л. зехтин
- 3 скилидки чесън
- черен пипер
- 1 стрък пресен розмарин
Начин на приготвяне:
Първата стъпка е да измиете старателно пилешкото филе с хладка вода и да го подсушите с домакинска хартия. След това го нарежете на малки пържолки със средна дебелина. Не бива да бъдат нито прекалено тънки, нито прекалено дебели.
Вече нарязаното месо поставете в дълбока купа.
Към него добавете зехтина, сока от изстискания лимон, пресованите скилидки чесън, черен пипер на вкус и накъсания розмарин.
Разбъркайте месото много добре, така че маринатата да го облее отвсякъде.
После покрийте купата плътно със стреч фолио и оставете месото в хладилник за поне 1 час. Ако имате повече време, пържолките могат да се мариноват и по-дълго.
Загрейте на котлона грил тиган, намазан с малко зехтин.
Сложете част от пържолите на разстояние една от друга в него, пише vkusotii.dir.bg.
Печете по точно 3 минути от всяка страна. Това е идеалното време месото да се сготви, но да остане същевременно крехко, а не жилаво, да бъде сочно и богато на приятни аромати.
Можете да поднесете пържолките в компанията на печени картофи, картофи соте или пък задушени зеленчуци.