Следвайте ни

Най-вкусните домашни кренвиршки РЕЦЕПТА

viber icon

С тази прекрасна рецепта ще превърнете обикновените кренвирши в най-вкусната и впечатляваща рецепта за всички вкъщи. Опитайте, няма да сгрешите!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА ТЕСТОТО

прясно мляко - 200 мл
брашно - 300 - 400 г
захар - 2 с.л.
олио - 25 мл
мая - 1 пакет суха
сол - 1 ч.л.

ЗА НАМАЗВАНЕ
яйца - 1 бр.
прясно мляко - 1 с.л.
олио - 1 ч.л.

ЗА ПЪЛНЕЖА
кренвирши
* мерки и количества
 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтворете маята в половината от затопленото мляко, като добавите по 1 лъжица захар и брашно.

Разбъркайте и оставете сместа на топло за 10-тина минути, за да шупне. Пресейте брашното със солта, прибавете към него останалото мляко и захар, както и вече шупналата мая.

Замесете меко тесто и добавете олиото, продължете да месите още 10 минути или до получаването на хубаво еластично тесто. Оформете го на топка и сложете в намазнена купа.

Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса. След това го разделете на еднакви топки. Всяка една се разточва до получаването на малка овална питка. В единия ѝ край се слага кренвирш, а в другия се правят вертикални на пълнежа разрези.

Навийте и наредете кренвиршките в намаслена тава. Покрийте ги оставете да втасат за още 15 минути. Намажете с предварително разбитото с яйце мляко и печете в загрята на 220 градуса фурна за 10-15 минути, пише gotvach.bg.

Бон апети!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?