4232

Най-вкусната зелена лазаня: Сирена, спанак и топящ се бешамел РЕЦЕПТА

Вкусно ястие за всеки ден

 

Необходими продукти:

500 г кори за лазаня  (без варене)
500 г спанак (почистен, измит и подсушен)
700 г сирене „Рикота“
500 г сирене „Моцарела“
200 г сирене „Горгонзола“
100 г сирене „Пармезан“
3 яйца
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

За соса бешамел:

1,2 л прясно мляко
60 г краве масло
60 г брашно
1 с.л. мека горчица
сол и черен пипер на вкус

 

 

Начин на приготвяне:

За бешамела запържете брашното до златисто в загрятото масло.

Постепенно, при постоянно разбъркване, налейте млякото. Гответе, докато сосът се сгъсти леко. Трябва да остане малко по-рядък от обикновено, защото корите са без варене и ще поемат течността. Изключете котлона и овкусете с горчицата, сол и черен пипер.

Наситнете лука и чесъна и ги запържете в зехтина, докато омекнат и станат стъклени, пише Vesti.bg.

Залейте спанака с кипяща вода, за да омекне. След това го охладете под течаща студена вода и отцедете много добре, като го стискате с ръце. Нарежете го на ситно.

Смесете спанака, настъргания пармезан, натрошената горгонзола и рикотата. Разбъркайте добре. Добавете запържените лук и чесън, яйцата, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и отново разбъркайте добре.

На дъното на тава сипете от бешамела. Отгоре подредете кори за лазаня. Залейте с бешамел, поръсете част от спанчената смес и подредете шайби моцарела. Редувайте по този начин, докато свършат продуктите. Завършете с кори, бешамел и моцарела.

Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Изпечете лазанята за 40 минути. Оставете леко да се охлади, нарежете и сервирайте.

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?