1939

Най-вкусната закуска: Домашните мекички на баба

Мекиците са една от любимите ни закуски. Днес обаче ще ви споделим рецепта, която няма аналог. Тя е завещана от нашите баби. За разлика от днешните домакини, те задължително са приготвяли тестото за мекици сами.

Ето какви са тайните съставки, благодарение на които бабините мекици ще се помнят завинаги:

• брашно - 1 кг;

• мая - 1 п. суха;

• сол – малко;

• яйца - 3 бр.;

• олио - 3 с.л.;

• захар - 3 с.л.;

• вода - 600 г хладка.

Начин на приготвяне:

Продуктите се изсипват в купа и се бъркат много добре, докато не се получи средно меко тесто. То се оставя да втаса за един час на топло място.

Когато тестото удвои обема си, може да преминете към пърженето на мекичките, пише  Actualno.com. Сложете олио в дълбок тиган и го оставете да се нагрее. Откъснете малка топка от тестото и започнете да я разтягате.

Мекиците се пържат до златисто от двете страни. За предпочитане е да ги изваждате върху кухненска хартия, за да може излишната мазнина да попие в нея. Накрая може да ги поднесете поръсени с пудра захар. Сами решавате дали да ги похапвате сладки или солени.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?